BIOLOGISCHE PRODUCTEN


Ambachtelijk Biologisch Brood

Elke dag vers gebakken brood. Keuze uit diverse gist en desem broden. Ook verkopen wij 100% speltbrood.

Brood van Biologische Bakkerij Verbeek, krijgt langer de tijd om te rijzen en wordt langer gebakken (op lagere temperaturen) dan in een gewone bakkerij. Het brood is suikervrij, zonder melk (lactose vrij) en zonder kunstmatige kleur en smaakstoffen en gemaakt van biologische grondstoffen.

 

Ook is het mogelijk om speciaalbroden te bestellen, zoals glutenvrij, natriumarm en koolhydraat arm brood.

En het is natuurlijk ook vooral erg lekker. Daarom is het ook mogelijk om gebak, koekjes, cake en honingkoek te verkrijgen. En ook daarin is een ruim assortiment vegan gebak.

 

Elke week zijn er ook diverse aanbiedingen, waaronder brood van onze Duitse bakker, die heerlijke desembroden bakt en op zaterdag heerlijke (spelt)baquettes met olijven of tomaten.

 

voor meer info en brood en gebaksoorten: www.organicfamilybakery.nl


KaneelbroodjeBiologische Groente en Fruit

Elke woensdag en vrijdag krijgen we verse groente en fruit geleverd van Odin. Naast de welbekende Odin tassen, die bij ons te bestellen zijn, hebben we allerhande groente en fruit. 

Van aardappels tot zoete bataat, van bloemkool tot Romanesco, van pastinaak tot choggia biet.

Van appel tot pruim, van banaan tot mandarijn, van stoofpeer tot goudreinet. 

Zoveel mogelijk bestellen wij van lokale, kleinschalige telers en gaat onze voorkeur uit naar demeter producten, de beste kwaliteit op het gebied van biologische teelt.

 


De Odin tas

Twee keer per week (op woensdag en vrijdag)  ontvangen wij de bekende Odin groente en fruit tassen. Veel mensen kiezen ervoor om elke week verrast te worden door de biologische producten die weer in de tas zitten. Heerlijke bloemkool,  appels en vergeten groente zoals pastinaak, schorseneren, aardperen enz. Een vast abonnement is het niet meer. Veel mensen kiezen voor een afwisselende groente en fruittas. Als je op vakantie bent sla je twee weken over. Oftewel een groente fruit pakket op maat besteld.

Bij elke tas zijn er recepten toegevoegd en worden er verhalen verteld over de leveranciers, de achtergrond van de producten en leuke  wetenswaardigheden. 

Wat is Demeter?

Demeter is het internationale kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Het keurmerk is genoemd naar godin Demeter uit de Griekse oudheid: de godin van groei en vruchtbaarheid. Het Demeter-keurmerk behoort toe aan een wereldwijde beweging van boeren, handelaren en verwerkers die de biodynamische landbouwmethoden toepassen en verder ontwikkelen. Deze beweging heeft gemeenschappelijke normen ontwikkeld. Het keurmerk staat in dienst van de biodynamische beweging en is geen eigendom van individuele belanghebbenden. Voedingsproducten die volgens de normen van de biodynamische landbouw geteeld en verwerkt zijn, dragen het Demeter-keurmerk. In Nederland certificeert Stichting Demeter de biodynamische landbouwbedrijven, handelaren en verwerkers en draagt zorg (grotendeels uitbesteed aan geaccrediteerde certificeringsorganisaties) voor de inspecties.Zuivel & kaas

Melk boter kaas en eieren.

Zuivel van demeter kwaliteit. Goeie koeien, die buiten lopen.

Kippen die op de boerderij rondscharrelen en eten van de grond.

Kaas met vegetarisch stremselOOK ONZE KRUIDEN EN THEE ZIJN HELEMAAL BIOLOGISCH